28 Ağustos 2016 Pazar

Paçanga Böreği


Fotoğrafın kalitesi, akşam karanlıkta çektiğim için iyi değil. Yine de Yiğit beğenince, hatta "hayatımda yediğim en iyi börek" deyince paylaşmak şart oldu. Bu ara benim ergen çok tatlı şeyler söylüyor, acaba motivasyonumu arttırıp, mutfaktan çıkmayayım diye mi bilmiyorum :)

Şaka bir yana, emeğimin kıymetini bilen, takdir edebilen bir evlada sahibim çok şükür. Paçanga böreği de ağustosta nereden çıktı derseniz, havalar Ankara'da bu ara oldukça serin ve yağmurlu. Biz de bu yalancı sonbaharda bir kaçamak yapalım dedik.
  • Börekleri sigara böreği sarar gibi yaptım ama daha kalın olacak şekilde. İsterseniz muska şeklinde de sarabilirsiniz.
  • Yağda kızartıp peçete üzerine aldım. Fırında da kızartılabilir.
  • Yanına domates sosu çok yakışıyor, mutlaka deneyin derim.

Paçanga Böreği (12 adet)

3 adet yufka
6 dilim pastırma (ince dilimlenmiş)
2 yeşil biber
1 küçük domates (küp doğranmış)
Kaşar peyniri rendesi
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Domates sosu için
1 domates rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, kekik

Kızartmak için zeytinyağı

  • Yufkaları 4'e bölüp 12 parça elde edin.
  • Tavaya zeytinyağını, doğranmış yeşil biberi ve ince dilimlenmiş pastırmayı alıp hafif kavurun. Domatesi ilave edip pişirin.
  • Her bir üçgen yufkaya 1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi koyun. Üzerine pişmiş pastırmayı ilave edin. Sigara böreği sarar gibi sarıp, yufkanın ucunu su ile ıslatarak kapatın.
  • Tüm yufkaları aynı şekilde sarın.
  • domates sosu için tavada domates rendesini zeytinyağında pişirin. Tuz ve kekik ile tatlandırın.
  • Börekleri zeytinyağı kızdırılmış tavada, her iki yüzü de altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  • Börekleri domates sosu ile servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: