15 Aralık 2014 Pazartesi

Zencefilli Soyalı Çin Çorbası


Çorba Aşkına :)

Blogumun  Çorba Tarifleri etiketini çeşitlendirmeyi seviyorum, sanırım bu sıralar denemeler yaptığım tek şey çorbalar, yeni pasta ve kurabiye tarifleri denenmek için bekleyip duruyor.

Tarif Sahrap Soysal'ın "Sevgilim, Akşama Ne Pişirdin?" kitabından, ufak tefek değişiklikler yaptım sadece. Tavuk eti yerine Hindi eti, toz zencefil yerine tazesini kullandım. İki yumurtayı Yiğit'in sevmeyeceğini düşünerek tek kullandım.

Zencefilli Soyalı Çin Çorbası

Hindi göğüs eti
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı soğuk su
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
6 su bardağı su ya da tavuk suyu (sıcak olacak)
200 g konserve mısır
1 yumurta

Üzerine taze soğan ve dereotu
  • Soya sosu, mısır nişastası, soğuk su, 1 kaşık zeytinyağı, tuzu bir kasede çırpın. Hindi etini sosla karıştırıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Tencereye zeytinyağı ve zencefili alıp hafif kavurun. Hindi etini ekleyip 5 dakika daha kavurun. Sıcak su ve konserve mısırı ekleyin.
  • Çorba kaynadıktan 5 dakika sonra çırpılmış bir yumurtayı yavaş yavaş ve karıştırarak çorbaya ekleyin.
  • Çorbayı ince kıyılmış taze soğan ve dereotu ile servis yapın.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Nesrins Kismar dedi ki...

cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik.

Mutfak Hazinem dedi ki...

Bloga emek vermiş arkadaşlarımı ararken size de rastladım. Bir teşekkür etmeden ayrılmak istemedim. Devamı olan, samimi duygularını katarak birbirimize destek olabileceğimiz paylaşımlarda buluşmak üzere.. Dostlarınız ile birlikte bana da beklerim :) http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails