11 Aralık 2014 Perşembe

Tavuklu Mercimekli Bulgur Pilavı


Bazı akşamlar evde yemek olmayınca, pratik ama lezzetli tarifler yapmak istiyorum. Hem lezzetli, hem besleyici olmalı, o zaman et yemeklerini tercih ediyorum.

Tavuklu, mercimekli bulgur pilavı tarifini kardeşim Çiğdem'den öğrendim. Bol, bereketli ve lezzetli bir yemek oluyor. Yanına yoğurt, ayran veya salata ile bir akşam yemeğini kurtarmak mümkün. Pilav demlenirken bir de çorba yapabilirsem daha ne isterim ?

Ölçüleri ailenizin büyüklüğüne göre, çay bardağı, su bardağı, kase olarak değiştirebilirsiniz ama oran hep aynı kalmalı :)

Tavuklu Mercimekli Bulgur Pilavı

1 ölçü yeşil mercimek
3 ölçü bulgur
1 kuru soğan
5 ölçü tavuk suyu
Zeytinyağı
Tereyağ
Haşlanmış tavuk eti
  • İstediğiniz miktarda tavuk etini düdüklü tencereye alıp haşlayın. Tavuklar haşlanınca derisini ayırıp eti parçalara ayırın.
  • Mercimeği siyah suyu kalmayana kadar suyunu 3 kez değiştirerek kaynatın.
  • Soğanı yemeklik doğrayın, pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun.
  • Bulguru ekleyip kavurun.
  • Suyu süzülen mercimekleri ekleyip karıştırın.
  • Tavuk suyunu ekleyip pişirin.
  • Pilav suyunu çekip demlenirken üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
  • Pilavı üzerine tavukları koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

evet bencede daha ne olsun.en besleyici yemegi yapmışsın.ellerine saglık.

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim, sizin de ellerinize sağlık :)