22 Kasım 2014 Cumartesi

Karamelize Soğanlı Fileto Fit Pizza



Keskinoğlu ürünlerini, özellikle Pratik Tavuk Suyunu sık kullanıyorum. Bu tavuk suyu ve Fileto Fit ile yaptığım soyalı çorba Yiğit'in favorileri arasında. Evde her yeni tarif denediğimde oğlumun damak tadına uygun olmasını istiyorum. Sonuçta evde yemekler oğlum için pişiyor ve bu blogda da mutfağımdan çıkan yemekler yer alıyor. Sevmediğimiz, damak tadımıza uymayan tarifleri yayınlamıyorum açıkcası.

Fileto Fit ile denemelerimde aklımda Yiğit'in seveceği bir pizza denemek vardı ve sonuçta başarılı oldum. Fileto Fit yerine soya sosu ile hazırladığınız tavuk göğüs eti de kullanabilirsiniz.

Karamelize Soğanlı Fileto Fit Pizza

Karamelize Soğan

2 orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı kurutulmuş sarımsak
1/2 çay kaşığı karabiber
  • Soğanları piyazlık doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları ilave edip kavurmaya başlayın. Tuzu ve şekeri ekleyin. Birkaç dakika sonra kişniş, karabiber, sarımsak kurusunu ilave ettikten sonra tavanın kapağını kapatıp soğanı yaklaşık 15-20 dakika pişmeye bırakın.
Pizza Hamuru

2/3 cup su
4 teaspoons zeytinyağ
1/2 teaspoons tuz
1,5 teaspoons instant maya
1 tatlı kaşığı mercanköşk
2 cup un

* Ölçüler ekmek makinasının bardak (cup) ve küçük kaşık (teaspoon) ölçüleridir.

Topping (Sos) Malzemeleri

1 domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik, tuz
1 diş sarımsak rendesi
Topping (sos) için tüm malzemeleri pişirip soğutun.

Üzerine
Kaşar peyniri rendesi
Karamelize Soğan
2 tane dilimlenmiş közlenmiş kırmızı biber
4-6 adet dilimlenmiş kornişon turşu
2 kutu Keskinoğlu Fileto Fit (suyu süzülmüş)

Ayrıca 1 yemek kaşığı mısır unu

  • Makinenin pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp, kendi bardak ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak su, tuz ve yağı koyun.
  • Sıvı karışımın üzerine unu ve mercanköşkü bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makinayı hamur programını (1,5 saat) seçerek çalıştırın.
  • Hamur mayalanınca hamuru unlanmış bir tezgaha alıp bir kaç kez yoğurun.
  • 40 * 25 cm lik bir tepsiye yağlı kağıt serin. Kağıdın üzerine 1 yemek kaşığı mısır unu serpin. Hamuru elinizle çekiştirerek tepsiye yerleştirin.
  • Hamurun üzerine topping (sos) malzemesini yayın. Sosun üzerine biraz kaşar peynir rendesi serpip önce karamelize soğanı yerleştirin. Üzerine suyu süzülmüş fileto fit parçalarını, biber ve turşuyu yerleştirin. Pizzayı 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
  • Fırından çıkmadan 5 dakika önce üzerine tekrar kaşar peyniri rendesi serpin. Peynirler eriyip kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun.


1 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Çok leziz görünüyor, ellerine sağlık...

Sevgiler
Evren