8 Ekim 2014 Çarşamba

Pileli Börek


ANNE KEDİ Facebook sayfasında bayram hazırlıklarını paylaşmıştım ama bayramdan önce neler hazırladığımı paylaşmak kısmet olmadı. Tatil boyunca sosyal ağlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalıştım. Ara sıra bu şekilde sosyal ağlarda paylaşım perhizi yapmak iyi geliyor bana. Dar zamanımı sevdiklerimle geçirmek, telefonu elime sadece konuşmak için almak yapmak istediğim bir çok şeye vakit yaratıyor. Bu bayram tatilinde de bol bol kitap okumayı tercih ettim.

Kurban Bayramı hazırlıklarının çoğu blogda var ama bir kaç yeni eklemem de olacak. Peki neler yaptın derseniz:

Pileli Börek, hem lezzetli hem de sunumu oldukça şık. Katlaması zor değil, fotoğraflarla da anlatmaya çalıştım.

İç malzemesini patatesli hazırladım ama kıyma, ıspanak, peynir vs.  hepsi çok yakışır.


Pileli Börek (16 adet)

4 adet yufka

İç Harcı 
3 adet haşlanmış patates
1 kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber

Sos
4 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı süt

Üzerine
1 yumurta sarısı
Zeytinyağı

  • Yufkaların her birini 4 parçaya bölün.
  • İç harcı için soğanı yarım piyazlık doğrayıp zeytin yağında kavurun. Salçayı ekleyip çok az kavurun. Haşlanmış patatesleri rendeleyip ekleyin, birkaç dakika karıştırarak tüm malzemeyi birbirine yedirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocağı kapatıp ılınmasını bekleyin. 

  • Sos malzemesi için tereyağını eritin, zeytinyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Dörde bölünen yufka yaprağını tezgaha serip yağlayın. 

  • Yağlanan yufkayı ortadan uca doğru düzgün katlar oluşacak şekilde itin. 

  • Yufkanın iki ucunu ortada birleştirin. 

  • Bu uca patatesli harçtan uzunlamasına koyun. 
  • Yukarı doğru rulo şeklinde sarın. 

  • Üst ucu düzgünce çevirip elinizle düzeltin. 

  • Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Yumurta sarısını zeytinyağı ile inceltin ya da artan sosunuz varsa onunla karıştırıp böreklerin üzerine sürün.
  • 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: