23 Ekim 2014 Perşembe

Fırında Hafif Kızartmalar


Ennn çok ne yemeyi seversin deseler, ilk söyleyeceğim karışık kızartmadır! Domates sosu ve sarımsaklı yoğurt ile ne de güzel olur. 

Patates, biber, kabak kızartması yapmak için ilk tercihim Actifry kullanmak oluyor. Bazen çok daha hafif ve çok miktarda kızartmalar yapmak istiyorum. O zaman fırında sebze  kızartmalarını tercih ediyorum. Fırında sebze kızartması yapmak çok kolay, istediğim tüm sebzeleri doğrayıp, yağlıyorum, fırında kızartıyorum.

Fırında Karışık Kızartma
1 adet patlıcan
1 adet orta boy patates
5 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
7 adet taze fasulye
1 adet kabak
1 adet soğan
Zeytinyağ
Tuz

Sos
3-4 domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz

  • Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 10 dakika bekletin. Çıkan koyu renkli suyu döküp patlıcanları yıkayın, küp küp doğrayın.
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün.
  • Kabakların kabuğunu kazıyıp küp küp doğrayın.
  • Sivri biberleri ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.
  • Fasulyeleri 2-3 parçaya bölün.
  • Soğanı 8 parçaya bölün.
  • Tüm sebzeleri borcam tepsisi içinde karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirin. 180 derece fırında sebzeler kızarana kadar pişirin.
  • Sos için bir tencereye domatesleri rendeleyin. Şeker, tuz, sirke, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ilave edip pişirin.
  • Domates sosunu fırından çıkar çıkmaz kızarmış sebzelerin üzerine gezdirin. Yanında yoğurt ile servis yapın.



Fırında Patates Kabak Kızartması
2 adet patates
2-3 adet kabak
Zeytinyağı
Tuz

  • Patatesleri soyup dilimleyin. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün.
  • Kabakların kabuğunu kazıyıp dilimleyin.
  • Sebzeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirin.
  • 180 derece fırında sebzeler kızarana kadar pişirin.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails