11 Eylül 2014 Perşembe

Ratatouille

 

Dünya mutfaklarına ilgim büyük ama Ratatouille tarifi tamamen evde kalan tek tük sebzelerle ne yapsam diye düşünürken ortaya çıktı. Ratatouille güneydoğu Fransa'nın Provence mutfağına ait bir sebze yemeği. Benim içinse Yiğit ile beraber seneler önce seyrettiğim animasyon filminin adı.

Ratatouille bizim mutfağımızda pişen türlünün bir çeşidi bence, eğer sebzeleri kızartarak yaparsanız şakşukaya da benzeyebilir. Ben sebzeleri sağlıklı ve hafif olmasını istediğim için kızartmadım, çiğ kullandım. Yemeğin bir özelliği de sebzelerin çok pişmemesi zaten.

Fransa ve İtalya'da yaz aylarında soğuk ve ekmek ile  ya da peynir ile birlikte sandviç olarak tüketiliyormuş, biz tavuk şişin yanında garnitür olarak yedik.


Ratatouille

2 iri domates rendesi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 kabak
1 patlıcan
1 kırmızı biber
Kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber


  • Bir fırın kabına domates püresi, ince kıyılmış soğan, sarımsak, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını alıp karıştırın.
  • Patlıcan, kabak ve kırmızı biberi incecik dilimleyip domates sosunun üzerine sıra ile dizin.
  • Bütün sebzeleri dizince üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirin.
  • Fırın kabının üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyun. Yaklaşık 40 dakika pişirin. Sebzeler pişmeli ancak çok yumuşak olmamalı.
  • Üzerindeki kağıdı çıkarıp kaşar peynirini serpip peynirler kızarana kadar fırınlayın.
  • Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.



2 yorum:

Oglak Kizlari dedi ki...

Biz de kızımla o animasyonu, yıllar önce severek izledik. Hatta 3 kere falan seyrettik. Sonra hep tarifine bakayım, yapayım derken... ellerine sağlık. Filmin o anınıda çok severim, hani yer ve çocukluğuna döner.

Ellerine sağlık.
Patlıcanların acısını çıkarmak işlemi olmuyor herhalde.

Hevesli ve müteşekkir anne

PINAR dedi ki...

Sağol Çiğdemcim, patlıcanlara herhangi bir işlem yapılmıyor :)

Sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails