4 Temmuz 2014 Cuma

Şehriyeli Tavuk Suyuna Çorba


Yiğit'in Favori Çorbası

Ramazan Ayının ilk tarifi serin bir Ankara gününe yakışan çorba tarifi olsun. İftarda sıcak çorbanın yanında bir parça pide ve salata benim için yeterli olur.

Bizim evde çeşit çeşit çorbalar yapılır ama Yiğit'in en çok sevdiği çorbalar tavuk suyu ile yapılanlardır. Klasik olarak tavuğu haşladığım zaman suyuna mutlaka şehriye çorbası yaparım. Çorbanın içine haşlanmış tavuktan parçalar eklerim ama terbiye yapmam. Bizim oğlan en yalın halini sever bu çorbanın, tavuk eti bile istemez zaman zaman. 

* Çorbaya tavuk eti eklemiyorsam şehriye miktarını arttırıyorum.

Keskinoğlu Pratik Tavuk Suyu ile bir çok denemem oldu, en sade tavuk suyu ile başlangıcı yaptım. Haliyle Yiğit çok beğendi. Burada da tarifi yer alsın o zaman.

Şehriyeli Tavuk Suyuna Çorba

1 litre tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk eti (istenirse)
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz, karabiber

Üzerine kıyılmış maydanoz
  • Tavuk suyunu tencereye alın kaynamaya başlayınca tavukları, şehriyeyi, limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Çorbayı servis yaparken üzerine kıyılmış maydanoz ilave edin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Seda Yazici dedi ki...

ramazan çorbasız olmaz ,harika elinize sağlık :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails