22 Mart 2014 Cumartesi

Kumkuat Reçeli


Son zamanlarda favori alışveriş sitelerimden birisi Portakalbahçem, bu kış portakal, limon, kumkuat ve narı Portakalbahçem'den aldık. Siteden çeşit çeşit portakal, limon, greyfurt, nar, mandalina, kumkuat, şadoks , reçel, kurabiye sipariş edebilirsiniz. Özellikle limonlarına öyle alıştım ki marketten, pazardan limon alamıyorum.

Bizim evde turunçgil reçelleri çok seviliyor, geçen sefer aldığım kumkuatların yarısını reçel yaparak değerlendirdim. Kumkuat reçelinin yapımı da turunç ve portakal reçeline benziyor.

Kumkuat Reçeli
500 g kumkuat
Yarım kg toz şeker
Yarım su bardağı su
Yarım limon suyu
  • Kumkuatlar bütün olarak, kabukları soyulmadan bir tencereye alınır. Üzerini kapatacak kadar su ilave edilip 5 dakika kaynatılır. Kaynayan su dökülür. Bu işlem kabuğunun acısının çıkması için 2 kere tekrarlanır. Kumkuatlar soğuması için bir tabağa alınır.
  • Ayrı bir tencereye şeker, su ve limon suyu konur, kaynatılır. 
  • Soğuyan kumkuatlar ikiye bölünür. Kaynayan şekerli suya eklenip 5-10 dakika kaynatılır.
  • Soğuyunca temiz bir kavanoza alınır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

marifet ellerimizde dedi ki...

harıka gorunuyor emınım tadıda süper olmuştur...ellerine sağlık...sevgıler zeynep

PINAR dedi ki...

teşekkür ederim :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails