28 Mayıs 2009 Perşembe

Kabak Mücver

Tariflerin arasını fazla açmak istemesem de şu yorgunluk yok mu beni yavaşlatıyor. Geçen gün başka bir yerde de yazmıştım "düşük tansiyon, yüksek gerilim" diye. Umarım bu yorgunluk tansiyon düşüklüğü ya da mevsim değişikliğinden olsun.
Kızartma sevmeyenlerin bile hayır diyemeyeceği bir güzellik, Kabak Mücver bizim evde de zaman zaman pişiriliyor. Annem tabii ki çok güzel yapıyor, ben de onun ölçülerini kullanıyorum. Bir de mücveri yanında sarımsaklı ya da sade yoğurt ile servis yapmayı unutmayın.
Kabak Mücver
2 kabak
2 yumurta
2-3 yemek kaşığı kaşar rendesi
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3-4 dal taze soğan
3 yemek kaşığı un
Karabiber, pulbiber, tuz
  • Kabakları tel süzgeçe rendeleyin, suyunun iyice süzülmesini bekleyin hatta gerekliyse biraz sıkın.
  • Yumurtaları, ince kıyılmış yeşillikleri, kaşar rendesini, un ve baharatları kabak rendesine ekleyip kek kıvamında olacak şekilde karıştırın. Kıvamı için gerekliyse biraz daha un ilave edebilirsiniz.
  • Teflon tavada sıvıyağı kızdırın. Mücver karışımından kaşıkla alıp şekillendirip her iki yüzünü de iyice kızartın.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Asuman'la dedi ki...

Nefiss bayılırım yaz aylarının vaz geçilmez lezzeti bence..Böyle şeküllü kızartmak hiç aklıma gelmemişti çok şık ellerine sağlık sevgiler

kirazdünyası dedi ki...

bende çok severim kabak mücver,yıldız şeklide çok güzel olmuş.
ellerine sağlık....

RANA KAHRAMAN dedi ki...

kabağın birtek mücverine bayılırım ellerinize sağlık nefis görünüyorlar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails