5 Mayıs 2008 Pazartesi

Fava

Taze iç bakla tariflerine fava ile devam etmek istedim. Favayı genellikle kuru bakla ile yaparız ama mevsiminde tazesiyle çok daha güzel oluyor. Mutlaka deneyin, eminim çok beğeneceksiniz.

Malzemeler

750 g taze iç bakla
1 büyük kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 adet kesme şeker
tuz
1 demet dereotu
Sos: Zeytinyağı ve limon suyunu birbirine karışana kadar iyice çırpın.
  1. Baklaların dış kabuklarını soyup ayıklayın, yıkayın.
  2. Tencereye baklaları koyun. İri doğranmış soğan, şeker, tuz ve zeytinyağını da ekleyin. Baklaların tam üzerini örtecek kadar su koyun, pişirin (fazla olmasın, kıvamı tutmaz). Ben düdüklü tencerede 10 dakika pişirdim.
  3. Blenderdan pişmiş malzemeyi geçirin. Kıyılmış dereotunu ekleyip kaşıkla karıştırın. Şekilli bir kalıba dökün ya da bir servis tabağına yayın. Buzdolabında en az 1-2 saat bekletin.
  4. Servis tabağına döktüyseniz servis yapmadan önce baklava dilimleri şeklinde kesin üzerine sos dökün. Kalıba döktüyseniz dikkatlice çıkarın. Dilimleyerek servis yapın, üzerine sos gezdirin.
Afiyet olsun.

13 yorum:

nino dedi ki...

canim ellerine saglik ne guzel olmus bole

Serpil dedi ki...

Çok duydum ama hiç denemediğim bir meze çeşidi, nasıl tadı ?

Ben,mkiler baklaya karşı biraz önyargılıda...

ellerine sağlık canım:))öpüldün...

EZGi :)) dedi ki...

canım benim çok şık bir meze olmuş sofrada göz dolduracak cinsten ellerine saglık kocaman sevgiler

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

sÜPERRR GÖRÜNÜYOR FAVA, BAKLAYI SEVMEDİĞİM HALDE FAVAYA BAYILIYORUM, ELLERİNE SAĞLIK, DENENECEK TARİFLER ARASINA GİRDİ BİLE :))

müge dedi ki...

ellerinize sağlık, süper olmuş.

egeli dedi ki...

PINAR'CIM FAVA SÜPER OLMUŞ,BU TUPPERWARE KALIBINDAN BENİMDE VAR ,GÖRÜNTÜ HARİKA OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK ,SEVGİLER...

İLKAY dedi ki...

Pınar'cığım enginar, bakla,fava mmmm hepsine de bayılırım...ben size gelsem de yesem::)))
ellerin dert görmesin...
sevgiler,
ilkay

PINAR dedi ki...

nino, teşekkür ederim.

Serpil çok güzel bir tat, bence az miktarda yapıp denemelisin.

Ezgicim teşekkürler. Tadıda görünümü kadar güzel.

Uğur böceği, teşekkürler.

Egelim bu kalıp bir harika, çok işime yarıyor. Arkadaşlarım bilir tupperware ürünlerini çok seviyorum.

İlkaycım, bekliyorum.

Sevgilerimle...

http://kelebeklisaniyeler.blogcu.com/ dedi ki...

Pinar'cim yorumuna ve geçmis olsun dilegine çok tesekkur ediyorum canim. çok hos ve degisik tarif hiç yapmadim bu sekil,goruntu mukkemel,ellerine saglik canim,optum.

pastacirapunsel dedi ki...

Anne Kediiimmm,

Baklanın her çeşidini yaparız evde senin gibi:)) Ama asla bıkmayız:))

Ellerine sağlık canımın içiiii,

Sımsıcak sevgiler, öpücükler....

ben egelinin kardeşiyim dedi ki...

bayldım bu favaya görür görmez deneyim dedim tuppeware kalıbımda var hemen işe koyuldum baklaları ayıkladım ama bıde baktımki azıcık bi şey çıktı iç olarak neyse moralımı bozmadım ve yaptım kalıba dökemedim tabiki ama olsun tadı super şimdi dolapta soğuyor akşama super bir salata oldu ellerine sağlık

PINAR dedi ki...

Egelinin kardeşi, fotoğrafta çok fazla gibi dursa da benim favam da kalıbın yarısını doldurmuştu :)
Önce endişelendim az olacak diye ama güzel oldu. Umarım sen de lezzetini beğenmişsindir.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Cok tesekkurler,Enginar ve diger tarifler icin...Ellerinize ve emeklerinize saglik, Allah razi olsun ve basariliriniz daim olsun insallah efendim.Hakkiniz helal edin lutfen..Saygilar Sevcan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails